Pandispanyası için malzemeler :
* 4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi
Kreması için malzemeler:
* 2,5 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 2/3 su bardağı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
Ayrıca:
* Pastanın etrafına dizmek için kedidili bisküvi
* 1 su bardağı şekerli süt
* Yeteri kadar çilek
* Antep fıstıklı krokan
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
-Fırınınızı 175º C 'ye ayarlayı ısıtın.
-Un, vanilya, kabartma tozunu karıştırın
-Şeker ve yumurtalar iyice çırpın.Limon kabuğu rendesini ilave edin.
-Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edip kaşıkla karıştırın.
-Kalıba döküp (Ben kare bir pasta istediğim için 25 cm'e 25 cm bir borcama döküp, piştikten sonra biraz küçülttüm. Siz yuvarlak kalıpta da pişirebilirsiniz. Sanırım 20 cm çapındaki bir kalıp uygun olur.) önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kürdan testini unutmayın.
KREMANIN YAPILIŞI:
-Şeker, yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve un tencerenin içinde karıştırılır.
-Süt ilave edilip orta sıcaklıkta karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Kapatmaya yakın vanilya koymayı unutmayın.
PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ:
-Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün.
-Birinci katı şekerli sütle ıslatıp kremayı sürün.Üstüne çilek dilimleri ve antep fıstıklı krokanı dizin ve ikinci katı kapatın.Onu da şekerli sütle ıslatıp üzerine ve yanlarına krema sürün.
-Pastanın çevresine şekerli sütle ıslatılmış (fazla ıslatmayın düzgün durmayabilir,dağılabilir) ve ikiye bölünmüş kedidili bisküvilerini dizin.
-Pastanın ortasına çilekleri dizin ve pastayı buzdolabına kaldırın.