Kedidilli Çilekli Pasta:
1 paket(200 gr.) kedidili bisküvisi
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 parça damla sakızı
4-5 adet çilek
Süslemek İçin:
6-7 adet ince dilimlenmiş çilek
Damla çikolata
Süt, un, şeker ve damla sakızı ile muhallebiyi sürekli karıştırarak kaynatın ve ocağın altını kapatır kapatmaz tereyağını da muhallebiye ekleyip iyice karıştırıp tereyağının erimesini sağlayın. 4-5 çileği minik doğrayıp muhallebiye karıştırın.
Kedidili bisküvisinin yarısını ufak yuvarlak bir borcama dizip süt-şeker karışımının yarısı ile bisküvileri ıslatın. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üstüne yayın. Geri kalan bisküvileri muhallebinin üstüne yayıp onları da kalan süt-şeker karışımı ile ıslatın. Muhallebinin geri kalanını da döküp üstünü düzleyin. İlk sıcağı çıktıktan sonra üstünü çilek dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 4-5 saat bekletip servisten önce damla çikolata serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaynak :yersofrasi