incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler;
Hamur malzemesi;
• 1 su bardagi zeytin yagi
• 1 su bardagi yogurt
• 1 yumurta
• 1 kup yas maya(instalt maya olursa 1 paket)
• 1 tatli kasigi seker
• 1yeterince tuz
• Aldigi kadar un
Uzeri icin;
• 1 yumurta sarisi
• Corek otu
susam
İc malzemeleler;
• 500 gram ayiklanmis dogranip suyu sıkılmıs ispanak
• 300gr koyun kiymasi
• 1 buyuk sogan
• 1 fincan zeytin yagi
• 1tatli kasigi karabiber
• 1 tatli kasigi kirmizi pul biber
• Yeterince tuz.
Yapilisi:
Once ic malzemeyi hazirlayip daha sonra hamuru hazirlamak her zaman en iy yontemdir
1. Sogani ince ince kiyip zeytinyaginda cok az kavuralim.
2. Sonra kiymayi ilave edip karistirarak bir muddette bu sekilde kavuralim.
3. Ocagin altini kapatip yikanmis kiyilmis ispanaklari ,karabiber,pul biber,tuz ilave edip karistiralim.ic malzememiz kullanilmaya hazirdir.
Hamur hazirlamaya gecelim.
- Zeytin yagi,yogurt, tuz,seker,maya hepside bulamac gibi karistirilir ve un ilave edilerek yogrulur. (Hamur aldigi kadar demistim hamurun kivamini kendimiz ayarlayacagiz ne cok civik nede cok kati olmalidir kulak memesinden dahada yumusak olacak.)
- Hamur ilik bir yerde kabarana kadar beklemelidir.
- Ekmek makinesi olanlar makinada yogurup hamur pismeye gecmeden aliniz.
- Hamuru iki esit parcaya ayirip bir barcasini firin tepsisine gore elimizle duzleyerek tepsinin her tarafini kaplayalim.
- İc malzemeyi esit miktarda uzerine serelim
- Diger kalan hamuru tepsinin olcusunde tezgahin uzerinde yagla acalip tepsinin uzerine serip duzeltelim.
- Yumurta sarisi surup susam corek otu serpistirelim.
- Bir kenarda bu sekildede yaklasik 1 saat kadar bekletelim sonra kizgin firina koyup uzeri kizarana kadar pisirelim.
İlikken servise sunalim
ALINTI