E
esmanur
Misafir
Malzemeler:
100 gr. oda ısısında margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
yarım bardak süt
1 çay kaşığı mahlep ve tuz
yeteri kadar kepekli un
İç malzemeleri:
100 gr. hellim peyniri (beyaz peynirde kullanabilirsiniz)
1 tutam maydanoz
karabiber
1 yumurtanın akı
Üstü için
1 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
1- Oda ısısındaki margarin, süt ve yumurta sarısını birbirine karıştırın. Tuz ve mahlebi ekleyin.
2- Karışıma yeteri kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına kadar yoğurun. Unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamı yakalamanız daha kolay olur.
3- Bir tarafta içini hazırlayın. Peyniri rendeleyip, maydanozları ince ince kesip birbirine karıştırın. Yumurta akını ve karabiberide peynirlere ekleyip karıştırın.
4) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açın. İçine peynir karışımdan koyun sonra uçlarını kenarlarından tutark kapatın.Poğaçanın göbeği hafif açık kalsın. Kalsın ki peynirler kızarsın
5) Üzerine yumurta sarısını sürüp 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun …