Kepekli Poğaça

E

esmanur

Misafir
pogacagobek.jpg

Malzemeler:



100 gr. oda ısısında margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)

1 yumurtanın sarısı

1 paket kabartma tozu

yarım bardak süt

1 çay kaşığı mahlep ve tuz

yeteri kadar kepekli un



İç malzemeleri:



100 gr. hellim peyniri (beyaz peynirde kullanabilirsiniz)

1 tutam maydanoz

karabiber

1 yumurtanın akı



Üstü için



1 yumurtanın sarısı



Hazırlanışı:



1- Oda ısısındaki margarin, süt ve yumurta sarısını birbirine karıştırın. Tuz ve mahlebi ekleyin.

2- Karışıma yeteri kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına kadar yoğurun. Unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamı yakalamanız daha kolay olur.

3- Bir tarafta içini hazırlayın. Peyniri rendeleyip, maydanozları ince ince kesip birbirine karıştırın. Yumurta akını ve karabiberide peynirlere ekleyip karıştırın.

4) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açın. İçine peynir karışımdan koyun sonra uçlarını kenarlarından tutark kapatın.Poğaçanın göbeği hafif açık kalsın. Kalsın ki peynirler kızarsın :)

5) Üzerine yumurta sarısını sürüp 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun …
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst