Kereviz Çorbası Tarifi -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler :
kereviz-corbasi.JPG

  • 1 kuşbaşı doğranmış kerevi
  • 1 kuşbaşı doğranmış havuç
  • 1 kuşbaşı doğranmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • bir tutam hindistan cevizi rendesi
  • tuz, karabiber
  • bu tarifte yazmıyordu ama 1 litre de su ekleyin
Yapılışı:
Tencereye 3 su bardağı suyu, patates, kereviz ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. kaynadıktan sonra ateşi hafifletin ve sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. biraz soğuyunca blendırdan geçirin, bir kenara koyun. ayrı bir tavada yağı ısıtın. unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. karışımı çırpma teli ile karıştırar pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. karışımı kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst