Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
1 adet orta boy pancar turşusu
1 demet kereviz sapı
1 adet orta boy kurabiye turbu
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)
KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
-
Püf noktası:
Pancarı; turşu, haşlama ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz.
Pancarı haşlamayı tercih edecekseniz; kaynar suda pancarın boyutuna göre 10-15 dakika kadar pişirin. Rengini dışarı vermemesi için haşlama esnasında delmemeye özen gösterin.
NASIL YAPILIR?
Kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın.
Salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın ve bu soğuk havalarda ilaç niyetine afiyetle tüketin.