Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine..

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
ANGUT nedir? Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "Angut". Birisi bir salaklık yapınca, bir laftan anlamayınca, böyle boş boş bakınca hemen "Angut'musun" der günümüzün insanı.. . Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!" var ülkemizde.. Angut kuşu'nun eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun baş ucunda bekler... İşte bu canlının yaptığı en büyük"Angut"luk budur.. Ayrıca bu olay bütün Angut
kuşları için geçerlidir, arada bir görülen birşey değildir.. Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elini uzatsanız dahi oradan kaçmaz.. Hani derler ya "Angut gibi bakmasana lan".. keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine.. Bundan sonra bazılarına "Angut" demeden önce bir kere daha düşünün..
Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

ALINTIDIR..

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
:gulegule:......Angutun aslında kuş olduğunu bilmeyen bir ton angut var ülkemizde ...... diyo ya üstteki yazının bir bölümünde. Ben de angutun kuş olduğunu bilmiyodum ben de kuş muyum şimdi..angut olmak sevdiğini beklemekse neden angutun kuş olduğunu bileyen angutlar var diyo.. çelişkili geldi bana.. sonuçta angut kuş demek o kadarını sayende öğrendim teşekkürler forever.:gulcicek:

OP
anneyimben

anneyimben

Daimi Üye
Tepki
598
Yazan kısı dıkkat edersek su sekılde yazmıs..

Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir ton "Angut!"

''Angut''! tırnak ve unlem koymus..

Kanımca latife yapmış,,ve bırbırıne angut dıyen ınsanlara gonderme yapmış..

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Ama gerçekten angutun kuş olmasına şaşırdım.Ben anlayışı kıt insan olduğunu düşünürdüm hep.Günlük hayatta kullanmadığım bir kelimeydi de duyunca embesil gibi bişey diye düşünürdüm .Teşekkürler..

-Gizem-

Daimi Üye
Tepki
561
"Angut" dilimize pelesenk olmuş bir söz artık. Anlamını bilen, bilmeyen herkes kullanıyor. Yalnız yazı gerçekten hoş ve angutlar... :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar