Kestane şekerli kurabiye
Kurabiye hamuru için
250 gr margarin
1.5 çay bardağı pudraşeker
3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
30-35 kestane şekeri
(hepsi eşit büyüklükte olmalı)
Üzeri için
1 yumurtanın akı
1.5 çorba kaşığı
rendelenmiş hindistancevizi
Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın.
Pudraşekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları ve karbonatı
ilave edip malzemeleri birbirine yedirin.
Unu azar azar ekleyip yoğurun.Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir
hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika
dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru un serpilmiş
tezgahın üzerine alın.30 eşit bezeye ayırın. Bezeleri önce
yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp
yassılaştırın.
Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri
yerleştirin. Hamurları top şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklı olarak dizin. Topların üzerine çırpılmış
yumurta akı sürüp hindistancevizi serpiştirin. Önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri
hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kaynak :Lezzet