Bu tarif "Nk'den Deneysel Çalışmalar" adı altında gelsin çünkü yine tatlı yapayım derken zincirleme kaza yaptım :nazo:
Önce kestaneyi haşladım sonra tatsız oldu bunu böyle yiyemem deyip şeker ve suyla pişirdim. Eee baktım tipi biraz kayıp macun gibi oldu bu sefer de masada da duran keki gözüme kestirdim. Sonuç ne mi oldu? Sonuç gidişata göre gayet başarılı oldu
Kestane Şekerli Mini Pasta
1 kase kestane (haşlanıp kırıklanmış)
2 yemek kaşığı tozşeker
Su
Kakaolu kek
Badem
Pudra şekeri
Yapılışı
Kestaneyi şeker ve biraz üzerine çıkacak kadar suyla pişirin. Suyu bitince altını kapatıp çatalla ezerek püre haline getirin (Arada mini mini pütürlük kalabilir) Bu aşamada içine dövülmüş badem ekleyebilirsiniz.
Şekil verirken resim olarak da eklediğim hünerli kule denilen kaplardan kullandım ama siz herhangi bir silikon kalıp kullanabilirsiniz.
Kakaolu keki un gibi olana dek ezin ve kullanacağınız kalıbın altını kapatacak kadar koyup iyice bastırın. Onun üzerine hazırladığınız kestane şekerinden bolca koyup en üstünü yine kek unuyla kapatarak hafifçe bastırın. Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapacağınız tabağa ters çevirip üzerine pudra şekeri serperek bir adet bademle süsleyin.
Önce kestaneyi haşladım sonra tatsız oldu bunu böyle yiyemem deyip şeker ve suyla pişirdim. Eee baktım tipi biraz kayıp macun gibi oldu bu sefer de masada da duran keki gözüme kestirdim. Sonuç ne mi oldu? Sonuç gidişata göre gayet başarılı oldu
Kestane Şekerli Mini Pasta
1 kase kestane (haşlanıp kırıklanmış)
2 yemek kaşığı tozşeker
Su
Kakaolu kek
Badem
Pudra şekeri
Yapılışı
Kestaneyi şeker ve biraz üzerine çıkacak kadar suyla pişirin. Suyu bitince altını kapatıp çatalla ezerek püre haline getirin (Arada mini mini pütürlük kalabilir) Bu aşamada içine dövülmüş badem ekleyebilirsiniz.
Şekil verirken resim olarak da eklediğim hünerli kule denilen kaplardan kullandım ama siz herhangi bir silikon kalıp kullanabilirsiniz.
Kakaolu keki un gibi olana dek ezin ve kullanacağınız kalıbın altını kapatacak kadar koyup iyice bastırın. Onun üzerine hazırladığınız kestane şekerinden bolca koyup en üstünü yine kek unuyla kapatarak hafifçe bastırın. Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapacağınız tabağa ters çevirip üzerine pudra şekeri serperek bir adet bademle süsleyin.