incitanemtuana
Daimi Üye
Kestane ve Kahveli Cheesecake
- 23 cm'lik tabanı çıkan kek kalıbı
tabanı için:
- 60 gr tereyağ, eritilmiş
- 200 gr (1.5 paket) Burçak bisküvisi veya diğer Digestive Bisküvi
dolgusu için:
- 300 gr Mascarpone peyniri, oda sıcaklığında
- 200 gr (1 kutu) Labne peyniri veya taze tuzsuz lor peyniri, oda sıcaklığında
- 115 gr toz şeker
- 2 büyük yumurta
- 1 bardak süt
- 500 gr kestane
- 1 kaşığı vanilya esansı
- 2 yemek kaşığı hazır kahve
1) Kestanelerin kabuklarına keskin bir bıçakla çizik atın. Kestaneleri yıkayıp, 30-40 dakika, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kestaneleri teker teker kevgirle çıkarıp, akan musluğun altında kabuklarını soyun.
2) Ayıklanmış kestaneleri kahve ve süt ile birlikte bir kaseye koyun. El blender'ı ile püre haline getirin. Eğer kıvamı ezilemeyecek kadar yoğunsa 1/4 bardak süt daha ekleyin.
3) Fırınınız 190C'de önceden ısıtın. Kek kalıbınızı tereyağıyla hafifçe yağlayın.
4) Bisküvileri mutfak robotunda çekip kırıntılar elde edilen. Erimiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbına boşaltıp üzerini bir bardağın tabanıyla bastırarak düzleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 5 dakika pişirin.
5) Fırınınızın derecesini 170C'ye indirin.
6) Mascarpone ve labne peynirini bir kapta yumuşayana kadar çırpın. Yumurta, şeker ve vanilya esansını ekleyin ve karışana kadar çırpın.
7) Kahve ve kestane püresini ekleyin. Mikserle 2-3 saniye karıştırarak peynirli karışıma yedirin.
8) Dolguyu bisküvi tabanlı kek kalıbının üzerine dökün. Fırınınızın orta rafında 50-60 dakika pişirin. Cheesecake kenarları sabit, hafif sarsıldığında ortası biraz titreştiği zaman hazırdır. Fırından çıkarıp soğumaya bıraktığınızda sertleşecektir.
9) Fırından çıkarıp kekin etrafından ince bir bıçak gezdirin. Cheesecake'i kalıbında içinde soğumaya bırakın. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilerseniz üzerine kakao serperek servis edin. 2-3 gün buzdolabında tazeliğini korur.
ALINTI