Kestaneli Bazlama (20-25 adet)
Malzemeler:
1 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük çay bardağı dolusu kestane püresi
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı: Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Akını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene değin çırpın. Yumurta sarısı, süt ve pekmezi başka bir kapta karıştırın. Kestane püresini, unu ve karbonatı ilave edin, iyice karıştırmaya devam edin. Karışıma kar haline gelmiş yumurta akını ekleyin. Hafif darbelerle yavaşça bütünleştirin. Tavayı fırça ile yağlayın. Karışımı sıkma torbasına yerleştirin. Kalp şekli vererek bazlamaları sıkmaya çalışın. Kısık ateşte arkalı önlü iyice pişirin.
Alıntı
Malzemeler:
1 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı pekmez
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük çay bardağı dolusu kestane püresi
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı: Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Akını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene değin çırpın. Yumurta sarısı, süt ve pekmezi başka bir kapta karıştırın. Kestane püresini, unu ve karbonatı ilave edin, iyice karıştırmaya devam edin. Karışıma kar haline gelmiş yumurta akını ekleyin. Hafif darbelerle yavaşça bütünleştirin. Tavayı fırça ile yağlayın. Karışımı sıkma torbasına yerleştirin. Kalp şekli vererek bazlamaları sıkmaya çalışın. Kısık ateşte arkalı önlü iyice pişirin.
Alıntı