Kestaneli Kek -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Kestaneli Kek Tarifi
Kestaneli Pasta


gerekli Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 portakal
1 limon kabuğu rendesi

İç malzemesi için
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
50 gr çikolata
1 çay bardağı kestane kırığı

Süslemek için
2 kestane şekerlemesi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti
1,5 su bardağı kestane kırığı
2 tane kestane şekeri

Hazırlanışı
Kek için tüm gerekli Malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30–35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu puding sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. occaktan alıp kestane kırığı ekleyin iyice karıştırın. Portakala suyunu sıkıp ısıtın. Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerine ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kek diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün. Kekin kennarlarını kremşantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.

ALINTI
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
tsk68at2.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst