incitanemtuana
Daimi Üye
Kestaneli Kek Tarifi
Kestaneli Pasta
gerekli Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 portakal
1 limon kabuğu rendesi
İç malzemesi için
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
50 gr çikolata
1 çay bardağı kestane kırığı
Süslemek için
2 kestane şekerlemesi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti
1,5 su bardağı kestane kırığı
2 tane kestane şekeri
Hazırlanışı
Kek için tüm gerekli Malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30–35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu puding sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. occaktan alıp kestane kırığı ekleyin iyice karıştırın. Portakala suyunu sıkıp ısıtın. Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerine ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kek diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün. Kekin kennarlarını kremşantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.
ALINTI
Kestaneli Pasta
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
gerekli Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 portakal
1 limon kabuğu rendesi
İç malzemesi için
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
50 gr çikolata
1 çay bardağı kestane kırığı
Süslemek için
2 kestane şekerlemesi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti
1,5 su bardağı kestane kırığı
2 tane kestane şekeri
Hazırlanışı
Kek için tüm gerekli Malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30–35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu puding sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. occaktan alıp kestane kırığı ekleyin iyice karıştırın. Portakala suyunu sıkıp ısıtın. Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerine ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kek diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün. Kekin kennarlarını kremşantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.
ALINTI