Kestaneli kurabiye (80-90 adet)
Malzemeler:
3 yumurta akı
¼ su bardağı pekmez
250 gram badem
60 gram tam buğday unu
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın, karanfil, zencefil
1 su bardağı kestane püresi
Hazırlanışı: Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline getirin. Derin bir kaseye aktarın. Pekmezi ekleyin. Badem, un, kestane püresi, kakao ve baharatları da ekleyip, iyice karıştırın. Biraz ele yapışan bir hamur oluşacaktır. Strech filme rulo yaparak sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru dilimleyin. Ruloları merdane ile biraz daha açın. Kalp kalıplarla kesin. Artanları tekrar birleştirip yine kalıplarla kesin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin.
Alıntı
Malzemeler:
3 yumurta akı
¼ su bardağı pekmez
250 gram badem
60 gram tam buğday unu
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın, karanfil, zencefil
1 su bardağı kestane püresi
Hazırlanışı: Yumurta aklarını bir fiske tuz ile kar haline getirin. Derin bir kaseye aktarın. Pekmezi ekleyin. Badem, un, kestane püresi, kakao ve baharatları da ekleyip, iyice karıştırın. Biraz ele yapışan bir hamur oluşacaktır. Strech filme rulo yaparak sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru dilimleyin. Ruloları merdane ile biraz daha açın. Kalp kalıplarla kesin. Artanları tekrar birleştirip yine kalıplarla kesin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin.
Alıntı