Kestaneli Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için ;





4 adet yumurta





4 Türk kahvesi fincanı şeker





3 Türk kahvesi fincanı un





1 Türk kahvesi fincanı yoğurt





2 yemek kaşığı sıvıyağ





2 yemek kaşığı kakao





3 yemek kaşığı kaynar su





1 paket vanilya





1 paket kabartma tozu








Bitter Kremalı Pastacı Kreması için ;





3 su bardağı süt





1 çay bardağı şeker





1 çay bardağı un





1 yemek kaşığı kakao





2 tatlı kaşığı mısır nişastası





2 adet yumurta sarısı





200 gr. bitter kuvertür





Arası için ;





1 kase kestane püresi








Islatmak için ;





1 çay bardağı şekerli nescafe











1.Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.





2.Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.





3.Daha sonra şekerin yarısını ekliyoruz ve şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.





4.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını kalan şeker ve kaynar su ile beraber şeker eriyinceye kadar 6-7 dakika çırpıyoruz.





5.Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekliyoruz ve çok az çırpıyoruz.





6.Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek yumurta sarılarına ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.





7.Yumurta aklarını da fazla söndürmeden tahta kaşıkla ekliyoruz.





8.Yağlayıp,tabanını unladığımız 24 cm'lik kelepçeli kalıbımıza karışımımızı döküyoruz.





9.180 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.





10.Krema için bitter küvertür hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişiriyoruz.





11.Karışım kaynamaya başlayınca 1-2 kez karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.





12.Bitter küvertürü ekleyip,erimesi için hızla karıştırıyoruz.





13.Kremamız soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştırmayı unutmuyoruz.





14.Mümkünse bir gün önceden yaptığımız pandispanyamızı ikiye bölüyoruz.





15.Servis tabağına alıp alt tabanını şekerli nescafe ile ıslatıyoruz. (Yoğurtlu pandispanya çok yumuşak olmasına rağmen ben ıslak sevdiğim için biraz şekerli nescafe ile ıslattım.)





16.Kalın bir tabaka halinde krema sürüp,kestane püresinin yarısını kremanın üzerine yayıyoruz.





17.Diğer katı da hafif ıslatıp,kapatıyoruz.Krema ile kaplıyoruz.





18.Yanlarını kalan kestane püresi ile üzerini ise bütün kestane şekerleri ile süslüyoruz.Afiyet olsun.



ALINTI



11.03.2009-5.jpg


11.03.2009.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst