Kestaneli Pasta Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler :
3 yumurta
1/4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 kg. kırık kestane şekeri
krema için ;
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 + 1/3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
üzerine ;
1 portakalın suyu
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
120 gr. bitter çikolata
1 Türk kahvesi fincanı krema

IMG_0427.JPG
Yapılışı :
Pasta keki için yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra ,süt ,portakal suyu ,limon kabuğu rendesi ve sıvıyağı ilave ederek bir müddet daha çırpıyoruz. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız un ,kabartma tozu ve pirinç ununu da bu karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız keki soğumaya bırakıyoruz.





























Krema için süt, tozşeker ve kakaoyu bir tencerede iyice karıştırarak pişiriyoruz. Koyu kıvamlı bir krema elde ettikten sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağını ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
Keki ortadan ikiye kestikten sonra ,birinci katı portakal suyu ile ıslatıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı ara kata sürerek, üzerine 2 yemek kaşığı kadar kırık kestane şekeri serpiyoruz. Diğer katı üzerine kapatıp üzerini de portakal suyu ile ıslatıyoruz. Pastanın üzerini krem şanti ile sıvadıyarak ( üzerine de ince bir kat sürdüm ,kenarlarına bolca ) kenarlarını kırık kestane şekerleri ile sıvıyoruz. Bir kapta benmari usulü erittiğimiz çikolata ile kremayı karıştırarak pastanın üzerine döküyoruz. Ayırdığımız kestane şekerleri ile süsleyerek ,buzdolabında 7-8 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
IMG_0432.JPG





Afiyet olsun...




IMG_0421.JPG


ALINTI

IMG_0424.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst