Kestaneli Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
24-logo.jpg


Kesik-logo.jpg


Pandispanya icin gerekli malzeme;


4 yumurta (sarı ve beyazlarını ayırın.)
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




Yumurta sarilarini ve şekerimizi mikserle yüksek devirde yaklasik 5 dakika çirpalim. Su, süt, nişasta ve vanilyamizi ekleyip çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozumuzu da ekleyip, düşük devirde 1 dakika kadar daha çırpalim. Başka bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuz ilavesiyle bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çirpalim. Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşigimizla yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karistiralim.

Hamurumuzu yağli kağitla kapli firin tepsimize döküp, tepsinin her yerine eşit olarak yayalim. Önceden 170 dereceye isittigimiz fırında en fazla 30 dakika pisirelim. Firindan alip biraz sogumasini bekledikten sonra, kenarlarini biçakla tepsiden ayiralim. Pandispanyayi tepsiden çıkarip tabanindaki yağli kağidi siyiralim ve kekimizi sonra da uzunlamasina üc parcaya bölelim.



Kestaneli krema icin gerekli malzeme; (Kestaneli Krema tarifini sevgili Zinnur`un sayfasindan aldim ama ben miktarlarda biraz oynama yaptim. "Zinnur`cugum bu harika krema tarifin icin sonsuz tesekkürlerimi yolluyorum... Sevgilerimle..."



200 gr. süt
1 paket vanilya
2 yumurta sarisi
75 gr. seker
2 yemek kasigi (15 gr.) misir nisastasi
1 bardak tatli kestane püresi
200 gr. cig krema


Sütümüzü, vanilya ile kaynama noktasina gelene kadar isitalim. Yumurta sarilarini, sekerle birlikte rengi acilip, kivami koyulasincaya kadar cirpalim ve nisastamizi da buna ekleyip cirpmaya devam edelim. Iyice isinmis sütümüzü yavas yavas yumurtali karisima eklerken, cirpmaya devam edelim. Sonra tenceremizi tekrar atese alip, muhallebi yapar gibi koyulasincaya kadar cirpmaya devam ederek orta ateste güzelce pisirelim. Atesten aldigimiz kremamizin icerisine püre haline getirdigimiz kestanelerimizi atalim, tekrar güzelce karistiralim (ben kestaneleri biraz agiza gelmesi icin tam püre gibi yapmadim, hafif irili biraktim) ve kabuk baglamamasi icin kremanin üzerini strecle örtüp buzdolabinda 2 saat kadar sogutalim. Diger tarafta cig kremayi da cirpip dolaba atalim. Her ikisi de iyice soguduktan sonra, cig kremanin 2/3`sini kestaneli kremaya karistiralim ve güzelce cirpalim. Kullanincaya kadar tekrar buzdolabina kaldiralim.



Pastamizin birlestirilmesine gelince, elimizdeki üc parca pandispanyanin önce en alt katini servis tabagimiza alalim ve biraz sütle islatalim. Kestali kremanin 1/3`ini güzelce yayip, biraz daha kestane kiriklari serpistirelim, sonra ikici kati koyalim ve yine elimizdeki kremanin yarisini yayalim... Ve nihayet ücüncü katimizi koyalim... Elde kalan son krema ile güzelce pastanin etrafini sivayip, istedigimiz gibi dekore edelim.... En az bir gece buzdolabinda bekleyip güzellestikten sonra afiyetle yiyelim....


ALINTI
Kapak-logo.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
:bayil: :bayil:

Hemen uçuşa kalkıyorum İncim:uc: Ben gelene kadar zaten pastayı hazırlamış olursun :cokkomik:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
kestaneli tatlara bayilirim
bu pastada cok ilgimi cekti
kizlar buyrun gelin
ucaga atlayin
yarinda arisimizin dogum günü kutlar birlikte yeriz:panter::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst