incitanemtuana
Daimi Üye
Kestaneli Pasta Tarifi
Yeni yıl için leziz bir pasta tarifi daha
Malzemeler:
Keki İçin:
5 tane köy yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
5 çorba kaşığı un,
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,
Yarım çay bardağı su,
İsteyen kakaolu yapabilir.
Kreması İçin:
3 su bardağı tam yağlı süt,
1 su bardağı toz şeker
3 kaşık un,
1 kaşık nişasta,
1 kaşık kakao.
Şantisi İçin:
2 paket krem şanti,
2 su bardağı süt.
Üstü İçin:
15 tane kestane şekeri.
Yapılışı:
Bir kabın içine yumurtaları kırın. Toz şekeri de ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
Yüksek ayarda köpürene kadar karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışıma suyu da ekledikten sonra tekrar çırpın.
Yağlanmış pasta kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kreması için; bir tencerenin içine sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyup karıştırın.
Fırından çıkardığımız keki ikiye bölün ve alt katını kalıbımızın içine yerleştirin.
Üzerine hazırladığımız kakaolu kremayı koyduktan sonra krokan dökün. Nefis tat alması için.
Daha sonra kekin diğer kısmını ters olarak koyup soğumasını bekletin.
Pastamız soğuduktan sonra üzerini ve etrafını krem şantiyle kaplayın.
Kestane şekerlerimizi dizip benmari usulü eritilmiş çikolatayı da üzerine dökün.
Süs olarak yaratıcılık ruhunuzda
Afiyet Olsun.
ALINTI