incitanemtuana
Daimi Üye
Pandispanya:
7 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Krema:
4 su bardağı süt
18 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
içi:
250 gr. kestane
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı su
Süslemesi:
Kestane Şekeri
1.Krema için; vanilya hariç bütün krema malzemelerini bir tencereye alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
2.Pişince vanilyayı ilave ediyoruz.Ve soğutuyoruz.
3.İçi için; su ile şekeri kaynatıyoruz.Haşlanmış kestaneleri içine atıp,karıştırıyoruz.Dolapta soğutuyoruz.
4.Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.
5.Pandispanya için;yumurta ve şekeri 10 dakika çırpıyoruz.
6.Üzerine elediğimiz un,vanilya ve kakaoyu ekliyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
7.Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize döküyoruz.
8.Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
9.Fırından çıkarınca yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıp üzerine nemli bir bez örtüp,20-25 dakika bekletiyoruz.
10.Soğuyunca ruloyu dikkatlice açıp,kremamızı sürüyoruz.Kestane püremizi yerleştiriyoruz.
11.Tekrar rulo haline getirip,pastamızın üzerini kalan kremamızla kaplıyoruz.
12.Kestane şekeri ile süsleyip,buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
ALINTI