incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış kestane veya kestane şekeri (ben haşlanmış kestane kullandım)
- 1 yemek kaşığı bal (haşlanmış kestane kullananlar için)
- 100 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 su bardağı süt
- 20 adet bebe bisküvisi
Yapılışı:
1. Kestane şekerini veya haşlanıp balla karıştırılmış kestaneleri birkaç parçaya bölün (fazla küçültmeyin). Uzun bir kek kalıbını alüminyum folyo ile kaplayıp kestaneleri kalıbın dibine sıralayın.
2. Çikolatayı parçalayıp bir cezveye koyun. Tereyağını da koyup çok kısık ateşte tümünü eritin. Bekletmeden kestanelerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletin.
3. Bu arada muhallebiyi hazırlayın: Tencerede yumurta sarıları ve şekeri çırpma teliyle karıştırın. Un ve buğday nişastasını ekleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyip çırptıktan sonra ocağa alın, kaynayana dek karıştırarak kısık ateşte pişirin.
4. Muhallebi ılıyınca un haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip karıştırın. Buzdolabına bekleyen kalıbınızı çıkartın, hazırladığınız bisküvili muhallebiyi çikolatalı kestanelerin üzerine boşaltın. Üzerini düzleyip tekrar buzdolabına koyun.
5. En az 1 gece buzdolabında beklettikten sonra tatlınızı kalıptan ters çevirerek çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.
ALINTI
- 2 su bardağı haşlanmış kestane veya kestane şekeri (ben haşlanmış kestane kullandım)
- 1 yemek kaşığı bal (haşlanmış kestane kullananlar için)
- 100 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 su bardağı süt
- 20 adet bebe bisküvisi
Yapılışı:
1. Kestane şekerini veya haşlanıp balla karıştırılmış kestaneleri birkaç parçaya bölün (fazla küçültmeyin). Uzun bir kek kalıbını alüminyum folyo ile kaplayıp kestaneleri kalıbın dibine sıralayın.
2. Çikolatayı parçalayıp bir cezveye koyun. Tereyağını da koyup çok kısık ateşte tümünü eritin. Bekletmeden kestanelerin üzerine dökün. Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletin.
3. Bu arada muhallebiyi hazırlayın: Tencerede yumurta sarıları ve şekeri çırpma teliyle karıştırın. Un ve buğday nişastasını ekleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyip çırptıktan sonra ocağa alın, kaynayana dek karıştırarak kısık ateşte pişirin.
4. Muhallebi ılıyınca un haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip karıştırın. Buzdolabına bekleyen kalıbınızı çıkartın, hazırladığınız bisküvili muhallebiyi çikolatalı kestanelerin üzerine boşaltın. Üzerini düzleyip tekrar buzdolabına koyun.
5. En az 1 gece buzdolabında beklettikten sonra tatlınızı kalıptan ters çevirerek çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.
ALINTI