Kestaneli Un Kurabiyesi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
MALZEMELER:

-1,5 su bardağı un
-2 kahve fincanı pudraşekeri
-250 gr margarin
-1 tatlı kaşığı tarçın
-Yarım su bardağı hazır kestane püresi

YAPILIŞI:

Un elendikten sonra hamur yoğurma kabına konur ve 1,5 kahve fincanı pudra şekeri ve margarin ilavesi ile yoğrularak hamur elde edilir. (Margarin olarak ne kadar yararı ya da ne kadar farkı var bilmiyorum ama ben Becel kullandım) Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve her biri avuç içinde yassılaştırılır ve ortalarına birer tatlı kaşığı kestane ezmesi ilave edilir ve kapatılarak yuvarlanır.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra kalan pudra şekeri ve tarçın karıştırılarak kurabiyelerin üzerlerine serpilir.


AFİYET OLSUN


alinti

kestane.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst