Kilo almanın yolları!
Yiyiyorum fakat yine de kilo alamıyorum diyorsanız, kilo vereceğim diye ipin ucunu kaçırdıysanız, kendinizi zayıf buluyorsanız yazımızı okuyun.
Hollywood ünlüleri rolleri için 20 kilo bile alabiliyorlar. Peki bunu nasıl başarıyorlar?
1. Tükettiğimiz besinlerin yiyeceklerin bol kalorili olmasına özen gösterin.
2. Gün boyu 3-5 öğün yemek yemeye özen gösterin tabii bol kalorili olması şartıyla.
3. Bol bol karbonhidrat, protein alın. Aldığınız kalorilerin çoğunluğunu karbonhidratlar oluşturmaktadır.
4. Bol bol su tüketin, için. Şişmanlara sorun "su içsek yarıyor" diyeceklerdir muhakkak Su temel besin maddisidir. Eğer kilo kazanmak istiyorsanız bol bol su içmelisiniz.
5. Yo Yo Diyeti uygulayın. Bu en iyi kilo alma yöntemlerinden birisidir. Dört gün boyunca yüksek kalorili olan besinler, yiyecekler tüketin, kalorili bir diyet yapın, son üç gün süresince daha çok kalori içeren yiyecekler tüketin. Bu Durumda zayıflamak isteyen şişmanların başına sık sık rastlanan bir olaydır. Zayıflamak için diyet uygularken, birden kendilerini kaybederler, ve acayip bir şekilde çok yemeye başlarlar, kendilerine hakim olamazlar. Ancak bunu siz bilinçli yaparsanız formülünüz tutacaktır.
6. Geceleri yatmadan 1-2 saat önce yemek yiyip yatarsanız, hareket etmeyeceğiniz için, kalorileriniz daha az harcanacak ve doğal olarak daha çok kilo alabileceksiniz.
7. Biraz daha fazla sodyum (tuz) alın. Bu vücudunuzda suyu tutmayı sağlayacaktır. Bununla birlikte kaslarınızda artışa geçecektir.
8. Kırmızı et diğer et türlerine nazaran daha fazla kilo aldırır. Ancak sürekli tüketmek yerine arada sırada tüketmek daha akıl karıdır.
9. Yukarıda saydığımız maddeleri uygulayın, yemek yiyin yatın ama kas yoğunluğunuzu artıracak sporlar yapmayı da ihmal etmeyin.
10. Protein ve aminoasit içeren içecekler için, bunları eczanelerden temin edebilirsiniz. Sütün içerisine hurma da koyabilirsiniz. Tabii ki ufak parçalara ayrılmış şekilde.
ekolay
Bu yiyecekler acıktırıyor!
Havuç, mısır, bezelye ve patates gibi glisemik indeks değerleri yüksek besinlerin sürekli açlık hissi yarattığını biliyor muydunuz?
Besinlerin, kan şekerini yükseltme hızlarına "glisemik indeks" adı verilir. Her besinin, yemek sonrası kan şekerini yükseltme hızı farklıdır. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler devamlı açlık hissi yaratırlar. Havuç, mısır, bezelye ve patatesin glisemik indeks değerleri yüksektir.
Patates: Patates önemli bir C vitamini kaynağıdır. B6 vitamini, bakır, potasyum, manganez, triptofan ve diyet posası içerir. Patates yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir. DNA sentezinden, kan hücrelerinin yapımına, hücreler arası iletişimi sağlayan fosfolipidlerin sentezlenmesine, kalp sağlığını korumaya, beyin ve sinir sisteminin aktivitesine, fiziksel performansın artırılmasına kadar pek çok işlevde görev alır. Ayrıca patates, özellikle kabuğuna yakın kısımlardaki yüksek posa içeriği ile kolesterolün düşürülmesine, kolon kanserinin önlenmesine yardımcıdır.
Havuç: Havuç önemli bir antioksidan kaynağıdır. A vitamini öncüsü beta karotenin çok önemli bir kaynağıdır. K ve C vitamini, diyet posası, potasyum, B6 vitamini, manganez, molibden, B1 ve B3 vitamini, fosfor, magnezyum ve folat içerir. Karotenoidler kalp hastalıkları riskini azaltan, özellikle gece görüşünü sağlayan, maküler dejenerasyona ve katarakt gelişimine karşı koruyucu etki gösteren önemli bileşenlerdir. Ayrıca karotenoid tüketimi pek çok kanser riskini azaltmakta, kan şekeri dengesini sağlamakta, insülin direncini ve yüksek kan şekeri düzeylerini olumlu etkilemektedir. Havuç kolon kanserine karşı da koruma sağlar.
Bezelye: Bezelye besin öğeleri yönünden zengindir. 8 vitamin(K, C, B1, B2, B3, B6, A, folat), 7 mineral (manganez, fosfor, magnezyum, bakır, demir, çinko, potasyum), diyet posası ve protein kaynağıdır. Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır. Yapısındaki K vitamini ile de kanın akışkanlığını sağlayarak kalp sağlığını korumaya destek sağlar. Bezelye içeriğindeki C vitamini ile de kanserlere karşı koruyucu etki gösterir.
Mısır: Mısır tiamin (B1 vitamini), folat, diyet posası, C vitamini, fosfor, manganez ve pantotenik asit (B5) içerir. İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir. Tiamin için çok iyi bir kaynak olan mısır, hafızanın güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca strese karşı vücudun savunmasını sağlar.
Kilo aldıran 8 kış yiyeceği
Makarna ve peynir: Çocuklar ve yetişkinler için en tercih edilen yemeklerdendir,
fakat diyetinizi tamamen tahribata uğratabilir. 28 gramdan oluşan bir tabak peynirli
makarnanın kalorisi 529'dur. Yanına et ya da sos eklenince kalori sayısı daha da artar.
Peynirli makarna yiyecekseniz, yağsız peynir ve yağı azaltılmış süt kullanmaya çalışın.
Yanında yiyeceğiniz sebzelerle makarnanız harika bir yemeğe dönüşebilir.
Kremalı çorbalar: Çorba çok besleyicidir ama çorbanızı kremayla zenginleştiriyorsanız,
kendinizi de kalori bakımından zenginleştiriyorsunuz demektir. Çorbalar sodyum bakımından
zengindir. Çorbanıza eklediğiniz ekmek ya da peynir, sodyum seviyesinin daha da artmasına
sebep olur. Et suyu veya sebzeli çorbaları tercih edin ve yanında salata ya da lavaş yemeye
çalışın.
Krema ya da peynire bulanmış fırın yemekleri: Kim sevmez ki bunları yemeyi? Fırında kaşarlı
patates... Çok harika, ama uzak durun. Çünkü bir serviste bulunan kalori miktarı 568 kalori.
Bu kadar da değil, 40 gram doymuş yağ ve 21 gram doymamış yağ da cabası. Yemeklerinizde
brokoli, yeşil fasulye ya da patates gibi taze sebze de kullansanız, üzerine eklenen kaşar
ve krema kalorilerin artmasına sebep oluyor. Ne yapılabilir? Yağ oranı düşük peynir ve
krema kullanabilirsiniz. Damak tadınızı arttırmak için közlenmiş sebze deneyin. Közlenmiş
patatesin kalori değeri çok düşüktür.
Cheesecake ziyafetleri: Cheescake gibi pastalar genelde damar tıkayıcı yağ içerirler. Bir
dilim cheescake 1000'in üzerinde kalori ihtiva eder. Doymuş ve doymamış yağları da cabası.
Bu yüzden uzak durun.
Kızartmalar: Evde yapılan küçük bir porsiyon kuzu eti tercih ederseniz ve yanında da bol
taze sebze kullanırsanız ve hatta üzerini de bir miktar az yağlı peynirle süslerseniz,
bu hem sağlıklı hem de doyurucu olur. Fakat dışarıda yiyecekseniz, dikkatli olmanızı
tavsiye ederiz. Kaşarlı bir kase kırmızı biberin tek başına kalorisi 500 kaloridir.
Kızartmalardan daima uzak durun.
Hazır krema ve dondurma ile süslenmiş kekler: Kekler gerçek birer kış favorileridir.
Kek yaparken kullanılan fındıklar birer kalp dostudur, meyveler antioksidandır. Fakat
kekler yine de yüksek miktarda kalori içerirler. Dondurma ve krema da eklenince gerçek
birer kalori bombası haline gelirler. O yüzden: "Aman dikkat"!
Kurabiye, çörek: Küçük bir kurabiyenin hiçbir zararı olmaz. Hatta keyfini çıkarın.
Genelde küçük bir kurabiyede bulunan kalori miktarı 200-250 kalori civarındadır. Bir
tane yediğiniz sürece problem değil. Ama kim bir taneyle kalabiliyor ki? Dikkat etmeliyiz.
Kızartılmış patates ve soğan: Evde ve dışarıda yemekten uzak durun. Bunu yerine salataya
ağırlık verin.
Yiyiyorum fakat yine de kilo alamıyorum diyorsanız, kilo vereceğim diye ipin ucunu kaçırdıysanız, kendinizi zayıf buluyorsanız yazımızı okuyun.
Hollywood ünlüleri rolleri için 20 kilo bile alabiliyorlar. Peki bunu nasıl başarıyorlar?
1. Tükettiğimiz besinlerin yiyeceklerin bol kalorili olmasına özen gösterin.
2. Gün boyu 3-5 öğün yemek yemeye özen gösterin tabii bol kalorili olması şartıyla.
3. Bol bol karbonhidrat, protein alın. Aldığınız kalorilerin çoğunluğunu karbonhidratlar oluşturmaktadır.
4. Bol bol su tüketin, için. Şişmanlara sorun "su içsek yarıyor" diyeceklerdir muhakkak Su temel besin maddisidir. Eğer kilo kazanmak istiyorsanız bol bol su içmelisiniz.
5. Yo Yo Diyeti uygulayın. Bu en iyi kilo alma yöntemlerinden birisidir. Dört gün boyunca yüksek kalorili olan besinler, yiyecekler tüketin, kalorili bir diyet yapın, son üç gün süresince daha çok kalori içeren yiyecekler tüketin. Bu Durumda zayıflamak isteyen şişmanların başına sık sık rastlanan bir olaydır. Zayıflamak için diyet uygularken, birden kendilerini kaybederler, ve acayip bir şekilde çok yemeye başlarlar, kendilerine hakim olamazlar. Ancak bunu siz bilinçli yaparsanız formülünüz tutacaktır.
6. Geceleri yatmadan 1-2 saat önce yemek yiyip yatarsanız, hareket etmeyeceğiniz için, kalorileriniz daha az harcanacak ve doğal olarak daha çok kilo alabileceksiniz.
7. Biraz daha fazla sodyum (tuz) alın. Bu vücudunuzda suyu tutmayı sağlayacaktır. Bununla birlikte kaslarınızda artışa geçecektir.
8. Kırmızı et diğer et türlerine nazaran daha fazla kilo aldırır. Ancak sürekli tüketmek yerine arada sırada tüketmek daha akıl karıdır.
9. Yukarıda saydığımız maddeleri uygulayın, yemek yiyin yatın ama kas yoğunluğunuzu artıracak sporlar yapmayı da ihmal etmeyin.
10. Protein ve aminoasit içeren içecekler için, bunları eczanelerden temin edebilirsiniz. Sütün içerisine hurma da koyabilirsiniz. Tabii ki ufak parçalara ayrılmış şekilde.
ekolay
Bu yiyecekler acıktırıyor!
Havuç, mısır, bezelye ve patates gibi glisemik indeks değerleri yüksek besinlerin sürekli açlık hissi yarattığını biliyor muydunuz?
Besinlerin, kan şekerini yükseltme hızlarına "glisemik indeks" adı verilir. Her besinin, yemek sonrası kan şekerini yükseltme hızı farklıdır. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler devamlı açlık hissi yaratırlar. Havuç, mısır, bezelye ve patatesin glisemik indeks değerleri yüksektir.
Patates: Patates önemli bir C vitamini kaynağıdır. B6 vitamini, bakır, potasyum, manganez, triptofan ve diyet posası içerir. Patates yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü etki gösterir. DNA sentezinden, kan hücrelerinin yapımına, hücreler arası iletişimi sağlayan fosfolipidlerin sentezlenmesine, kalp sağlığını korumaya, beyin ve sinir sisteminin aktivitesine, fiziksel performansın artırılmasına kadar pek çok işlevde görev alır. Ayrıca patates, özellikle kabuğuna yakın kısımlardaki yüksek posa içeriği ile kolesterolün düşürülmesine, kolon kanserinin önlenmesine yardımcıdır.
Havuç: Havuç önemli bir antioksidan kaynağıdır. A vitamini öncüsü beta karotenin çok önemli bir kaynağıdır. K ve C vitamini, diyet posası, potasyum, B6 vitamini, manganez, molibden, B1 ve B3 vitamini, fosfor, magnezyum ve folat içerir. Karotenoidler kalp hastalıkları riskini azaltan, özellikle gece görüşünü sağlayan, maküler dejenerasyona ve katarakt gelişimine karşı koruyucu etki gösteren önemli bileşenlerdir. Ayrıca karotenoid tüketimi pek çok kanser riskini azaltmakta, kan şekeri dengesini sağlamakta, insülin direncini ve yüksek kan şekeri düzeylerini olumlu etkilemektedir. Havuç kolon kanserine karşı da koruma sağlar.
Bezelye: Bezelye besin öğeleri yönünden zengindir. 8 vitamin(K, C, B1, B2, B3, B6, A, folat), 7 mineral (manganez, fosfor, magnezyum, bakır, demir, çinko, potasyum), diyet posası ve protein kaynağıdır. Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır. Yapısındaki K vitamini ile de kanın akışkanlığını sağlayarak kalp sağlığını korumaya destek sağlar. Bezelye içeriğindeki C vitamini ile de kanserlere karşı koruyucu etki gösterir.
Mısır: Mısır tiamin (B1 vitamini), folat, diyet posası, C vitamini, fosfor, manganez ve pantotenik asit (B5) içerir. İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir. Tiamin için çok iyi bir kaynak olan mısır, hafızanın güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca strese karşı vücudun savunmasını sağlar.
Kilo aldıran 8 kış yiyeceği
Makarna ve peynir: Çocuklar ve yetişkinler için en tercih edilen yemeklerdendir,
fakat diyetinizi tamamen tahribata uğratabilir. 28 gramdan oluşan bir tabak peynirli
makarnanın kalorisi 529'dur. Yanına et ya da sos eklenince kalori sayısı daha da artar.
Peynirli makarna yiyecekseniz, yağsız peynir ve yağı azaltılmış süt kullanmaya çalışın.
Yanında yiyeceğiniz sebzelerle makarnanız harika bir yemeğe dönüşebilir.
Kremalı çorbalar: Çorba çok besleyicidir ama çorbanızı kremayla zenginleştiriyorsanız,
kendinizi de kalori bakımından zenginleştiriyorsunuz demektir. Çorbalar sodyum bakımından
zengindir. Çorbanıza eklediğiniz ekmek ya da peynir, sodyum seviyesinin daha da artmasına
sebep olur. Et suyu veya sebzeli çorbaları tercih edin ve yanında salata ya da lavaş yemeye
çalışın.
Krema ya da peynire bulanmış fırın yemekleri: Kim sevmez ki bunları yemeyi? Fırında kaşarlı
patates... Çok harika, ama uzak durun. Çünkü bir serviste bulunan kalori miktarı 568 kalori.
Bu kadar da değil, 40 gram doymuş yağ ve 21 gram doymamış yağ da cabası. Yemeklerinizde
brokoli, yeşil fasulye ya da patates gibi taze sebze de kullansanız, üzerine eklenen kaşar
ve krema kalorilerin artmasına sebep oluyor. Ne yapılabilir? Yağ oranı düşük peynir ve
krema kullanabilirsiniz. Damak tadınızı arttırmak için közlenmiş sebze deneyin. Közlenmiş
patatesin kalori değeri çok düşüktür.
Cheesecake ziyafetleri: Cheescake gibi pastalar genelde damar tıkayıcı yağ içerirler. Bir
dilim cheescake 1000'in üzerinde kalori ihtiva eder. Doymuş ve doymamış yağları da cabası.
Bu yüzden uzak durun.
Kızartmalar: Evde yapılan küçük bir porsiyon kuzu eti tercih ederseniz ve yanında da bol
taze sebze kullanırsanız ve hatta üzerini de bir miktar az yağlı peynirle süslerseniz,
bu hem sağlıklı hem de doyurucu olur. Fakat dışarıda yiyecekseniz, dikkatli olmanızı
tavsiye ederiz. Kaşarlı bir kase kırmızı biberin tek başına kalorisi 500 kaloridir.
Kızartmalardan daima uzak durun.
Hazır krema ve dondurma ile süslenmiş kekler: Kekler gerçek birer kış favorileridir.
Kek yaparken kullanılan fındıklar birer kalp dostudur, meyveler antioksidandır. Fakat
kekler yine de yüksek miktarda kalori içerirler. Dondurma ve krema da eklenince gerçek
birer kalori bombası haline gelirler. O yüzden: "Aman dikkat"!
Kurabiye, çörek: Küçük bir kurabiyenin hiçbir zararı olmaz. Hatta keyfini çıkarın.
Genelde küçük bir kurabiyede bulunan kalori miktarı 200-250 kalori civarındadır. Bir
tane yediğiniz sürece problem değil. Ama kim bir taneyle kalabiliyor ki? Dikkat etmeliyiz.
Kızartılmış patates ve soğan: Evde ve dışarıda yemekten uzak durun. Bunu yerine salataya
ağırlık verin.