Kilo Verdim Diyebilmek İçin 5 Yıl Bekleyin

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Uzun süre diyet yaptınız ve istediğiniz kiloya ulaştınız. Eskisi gibi “Canım ne çekerse yiyebilir, aç kaldığım günlerin acısını çıkarabilirim.” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kilo verdikten sonraki ilk beş yıl çok önemli. Bunun önemini dile getiren Diyetisyen Seçil Kenar, “sağlıklı kilo verme” hakkında bizlere bilgi verdi.

Verilen kilolar beş yıl içinde geri alınıyor

Kilo vermek isteyenler kaç kilo olacakları, ne kadar sürede verecekleri gibi konularla ilgilenirler. İstedikleri kiloya ulaştıklarında ise “Tamam işte bitti, başardım.” diyerek eski yeme alışkanlıklarına geri dönerler. Bu şekilde kilo veren kişiler, olması gereken ağırlığa ulaştıklarında, beş yıl içinde kaybettikleri tüm kiloları geri alırlar.

Kilo verdikten sonra koruma programları uygulamalısınız

Diyetiniz sona erdiğinde uzun bir süre kendinizi kısıtlanmış hissedersiniz ve sevdiğiniz besinleri yeniden tüketmeye başlarsınız. Bu kısıtlanmışlığınız, diyetten sıkılmış ve yorulmuş olmanızın getirdiği olumsuzluklarla beraber sevdiğiniz besinlere olan tüketiminizi arttırır. Bu nedenle, “Koruma programı” ilk altı ay kaybettiğiniz ağırlığınızın korunması ve yemek düzeninizin sağlanması açısından önemlidir. Daha sonra ki beş yıl bitiminde artık “Ben kilo verdim.” demeye hak kazanırsınız.

Öneriler:

• Kilo koruma programlarına devam edin.

• “Bir günden bir şey olmaz.” diye düşünmeyin, disiplininizi bozmayın.

• “Önemli olan kilo vermek değil, verilen kiloları korumaktır.” düşüncenizi aklınızdan çıkarmayın.

• Zayıflama programı bitiminde tatile çıkmaktan kaçının.

• Tükettiğiniz yöresel yemekleri, özel tariflerinizi, sevdiğiniz besinleri ve yiyebileceğiniz miktarları diyetisyeninize sorun.

•Diyetin sonuna doğru ****bolizma hızınızın yavaşladığını, özellikle ilk üç ay içinde daha kolay kilo alabileceğinizi unutmayın.

• Sayısını veya süresini azaltsanız da, egzersiz yapmaya özen gösterin.

• Adaptasyonda zorlanıyorsanız,bir uzmandan yardım isteyin.

• Hoşunuza giden yeni hobiler edinin. Resim, boyama, dil kursu tarzı yeni bir kursa yazılın.

• Kilo artışınızın olmadığı her ay için kendinize sevdiğiniz bir hediye alın ve başarınızı kutlayın.

Alıntıdır.

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
bumudur budurr
herzmaan soylerım kg vermektenzor kg korumak
bunun ıcnde ben ıdeal kgma ınıyım
hafıf tempoda spor ıle hayatımı desteklıcem
enaz 1 sene verılen kgyu korumak gerek:eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar