N
nuran34
Misafir
:findikim:
Malzemeler
170 gr Eritilmiş tereyağı
1.5 Bardak un
1 Bardak pudra şekeri
1.5 Çay bardagi Süt
1/2 Tatlı kaşığı Tuz
2 Yumurta
1 Cay bardağı badem
1 Su bardağı çekirdeği çıkartılmış Kiraz
1 Paket Kabart Tozu
Hazırlanışı
Kek kabında Un, Tuz, ve Kabartma tozu kaşık yardımı ile karıştırılır, sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve şeker eklenip mikser ile çırpılır.Yumurtalar ve süt eklenerek kıvamın oluşması için çırpılmaya devam edilir. Kıvama gelince içine çekirdeği önceden çıkartılmış kirazlar ve badem kırıkları konup karış ile karıştırılıp yağlanmış olan kek kabına karışım dökülür ve 150 derecede 30 dakika pişirilir ve afiyetle yenir.
netten
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
170 gr Eritilmiş tereyağı
1.5 Bardak un
1 Bardak pudra şekeri
1.5 Çay bardagi Süt
1/2 Tatlı kaşığı Tuz
2 Yumurta
1 Cay bardağı badem
1 Su bardağı çekirdeği çıkartılmış Kiraz
1 Paket Kabart Tozu
Hazırlanışı
Kek kabında Un, Tuz, ve Kabartma tozu kaşık yardımı ile karıştırılır, sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve şeker eklenip mikser ile çırpılır.Yumurtalar ve süt eklenerek kıvamın oluşması için çırpılmaya devam edilir. Kıvama gelince içine çekirdeği önceden çıkartılmış kirazlar ve badem kırıkları konup karış ile karıştırılıp yağlanmış olan kek kabına karışım dökülür ve 150 derecede 30 dakika pişirilir ve afiyetle yenir.
netten