Şekerpare
Daimi Üye
![kirazli-466x400.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.yemektarifleri.info%2Fwp-content%2Fuploads%2F2009%2F07%2Fkirazli-466x400.jpg&hash=7996f691c2365c2de6b2ee11e83e9969)
Malzemeler:
3 YUMURTA
1/2 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
3 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA 20-25 KİRAZ VEYA VİŞNE 25-30
KAĞIT KEK KALIBI (TEK KİŞİLİK KALIP)
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım.
Sütü, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, vanilyaları ekleyip yarım dk. daha çırpalım.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım.
Kiraz veya vişneleri ekleyip tekrar karıştıralım.
Hamuru kağıt kek kalıplarının yarısına gelecek şekilde kalıplara boşaltalım.
Kalıpları fırın kabına dizelim. 180° ısılı fırında kekleri pişirelim ve kağıdı ile birlikte servis yapalım