Kırma Zeytin Yapımı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
kirma_zeytin.jpg


Kırma Zeytin Yapımı

Malzemeler: Zeytin Su Çekiç Eski bir havlu Cam kavanoz, bidon yada pet şişe

Yapılışı: Zeytinler yıkanır, ayıklanır ve benim gibi mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serilir. Çekiçle çekirdekleri zedelenmeden kırılır ve kavanoza doldurulur. Üstünü tamamen doldurulacak kadar su koyulur ve suyu her gün yada 2 günde bir değiştirilir. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyu süzülür ve zeytinyağı, tuz ve baharat eklenerek kavanozlara alınır.
Alıntıdır...
 

akca

Üye
Katılım
28 Mayıs 2011
Mesajlar
84
Tepki
62
Puan
18
Konum
istanbul
teşekürler arkadaşım benim bahçemde zeytin agacım var her sene ziyan oluyo yapmayı beceremedik bir türlü siyah zeytin içinde bu tarif geçerlimi bu yaptıgın salamurasımı oluyo yardımcı olursan çok sevinirim-ciko
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst