Kirmizi Kadife Kek Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
IMG_1533.JPG


IMG_1563.JPG


Bu şık görünümlü kremalı keki denemek isteyenler buyursunlar ;


Malzemeler :
Buttermilk için ;
1 + 1/2 su bardağı süt
1 + 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
Kek için ;
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 + 1/3 su bardağı sıvıyağ
1 + 1/2 su bardağı kek un (kabartma tozu içeren)
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı toz gıda boyası
1 + 1/2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz
krema için ;
500 gr. labne peyniri
50 gr tereyağı
30 gr.krem şanti ( 1 + 1/2 yemek kaşığı )
2 çay bardağı pudra şekeri
.
IMG_1549.JPG
.
Yapılışı :
Öncelikle buttermilk malzemesi ülkemizde bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım. Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım. Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir. İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.
.
Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım. Sıvı yağı ,buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım. Kek hamurumuz hazır...
.
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
.
Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim. Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım. Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım. Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.
.
Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim. Burada krem şanti kullanmamızın sebebi labne peynirinin çırpılınca çok sıvı bir hal alması... Peynirli kremayı krema kıvamına getirebilmek için krem şanti kullanıyoruz. Hazırladığımız kremanın şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Yani şeker miktarını azaltmak veya arttırmak size kalmış... Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
.

IMG_1539.JPG

.
Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
.

IMG_1548.JPG


.
.
Afiyet olsun...


.


ALINTI
IMG_1555.JPG
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.923
Puan
113
Konum
Konya
Bu ne nan -kizgin

Buraya pasta tarıfı yazıp resmını koyacan -kizgin

Sanat eserı topıgı burası degıl yanlıs gelmıssın -kizgin
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Cok hos görünüyor, icinde elma sirkesi olmasi ilginc geldi bana? :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst