Ekmek üstü peynirli turp
4 dilim tost ekmeği
4 yemek kaşığı krem peynir ya da labne peyniri
4 kırmızı turp
Tuz
Karabiber
Nane yaprakları
Turpları iyice yıkayıp kurulayın ve halka doğrayın. Tost ekmeklerini ortadan ikiye kesin. Her dilimin üzerine krem peynir sürün. üzerine turp halkalarını yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip, nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Turplu ve naneli süzme yoğurt
4 kırmızı turp
3 su bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Tuz
Geniş bir kaseye turpların üçünün kabuklarını soyup rendeleyin. Süzme yoğurt, nane ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı servis yapacağınız kaplara ya da bardaklara paylaştırın. Kalan turpu iyice yıkayıp kurulayın ve küçük ya da halka şeklinde doğrayıp bardakları süsleyin. İnce kıyılmış frenk soğanı serpip servis yapın
Fırında soya soslu turp
8 kırmızı turp
3 taze soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Turpları yıkayıp kurulayın ve küçük doğrayın. Taze soğanları ince kıyın. Bir kasede kalan tüm malzemelerle birlikte harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
Turplu ve patatesli salata malzemeleri
3 patates
7 kırmızı turp
Yarım demet bebek roka
Sosu için
1 tatlı kaşığı taneli hardal
4 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Turplu ve patatesli salata: Tuzlu suda patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Turpları yıkayıp kurulayın ve ufak doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup turpların boyutunda doğrayın. Geniş bir kapta patates, turp ve rokaları harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Kaynak :Lezzet