D
daniella777
Misafir
Sağlığımız açısından deyiminin tersine ayvayı yememizin faydası büyük.
Ayva kış aylarının çok tercih edilmeyen meyvelerindendir. Nedeni ise o buruk tadı ve katı lifli yapısıdır. Ayvayı neden ve nasıl yememiz gerektiğiyle ilgili bilgi vermeden önce ayvayla ilgili birkaç enteresan bilgi de vereyim.
Bazı tarihçiler Havva ile Adem in meyvesinin Elma değil Ayva olduğunu düşünüyorlar. Ayva elmadan daha önce yetiştirilmeye başlandığından kulağa mantıklı geliyor. O buruk tadından olsa gerek eski çağlarda ayva kokusu açısından kullanılırmış. Siz de kokusunu severseniz oda sıcaklığında bırakıp güzel kokusundan faydalanabilirsiniz.
Ayva kolesterolün düşürülmesinde etkili olduğu gibi, kan şekerinin hemen yükselmesini önleyen lif açısından da zengin bir meyvedir.
Ayvayı o buruk tadı ve katı lifli yapısından olsa gerek, insanoğlu, daha çok pişirerek tüketmiştir. Pişirerek kendine has tadını ortaya çıkarabileceğiniz gibi diğer tatlılara daha sağlıklı bir alternatife kavuşmuş olursunuz. Kompostosunu hoşafını, reçelini tatlısını yapabilirsiniz.
Ayvayı daha çok sevmek için size bir öneri, özellikle çiğ olarak; dilimlenmiş ayvaları limon suyuna batırarak yiyebilirsiniz. Kış aylarında ihtiyacınız olan C vitaminini de almış olacak, lezzetinin farkına varacaksınız.
Siz iyisi mi her kış ayvayı yiyiniz.
Ayva kış aylarının çok tercih edilmeyen meyvelerindendir. Nedeni ise o buruk tadı ve katı lifli yapısıdır. Ayvayı neden ve nasıl yememiz gerektiğiyle ilgili bilgi vermeden önce ayvayla ilgili birkaç enteresan bilgi de vereyim.
Bazı tarihçiler Havva ile Adem in meyvesinin Elma değil Ayva olduğunu düşünüyorlar. Ayva elmadan daha önce yetiştirilmeye başlandığından kulağa mantıklı geliyor. O buruk tadından olsa gerek eski çağlarda ayva kokusu açısından kullanılırmış. Siz de kokusunu severseniz oda sıcaklığında bırakıp güzel kokusundan faydalanabilirsiniz.
Ayva kolesterolün düşürülmesinde etkili olduğu gibi, kan şekerinin hemen yükselmesini önleyen lif açısından da zengin bir meyvedir.
Ayvayı o buruk tadı ve katı lifli yapısından olsa gerek, insanoğlu, daha çok pişirerek tüketmiştir. Pişirerek kendine has tadını ortaya çıkarabileceğiniz gibi diğer tatlılara daha sağlıklı bir alternatife kavuşmuş olursunuz. Kompostosunu hoşafını, reçelini tatlısını yapabilirsiniz.
Ayvayı daha çok sevmek için size bir öneri, özellikle çiğ olarak; dilimlenmiş ayvaları limon suyuna batırarak yiyebilirsiniz. Kış aylarında ihtiyacınız olan C vitaminini de almış olacak, lezzetinin farkına varacaksınız.
Siz iyisi mi her kış ayvayı yiyiniz.