LiLi
Daimi Üye
Malzemeler:
2 bardak simit ( İnce bulgur) Bulguru kişi başına yarım bardak olarak ayarlayın.
2 domates
1 kuru soğan ( Taze de olabilir.) Ben sarımsağı da soğanı da kuru kullandım.
2-3 diş sarımsak ( Yine taze sarımsak da kullanılabilir.)
Bir miktar maydanoz
1 kase doğranmış lahana turşusu ( Ev de olan baş ka bir turşu da olabilir, ben patlıcan turşusu bile koydum.)
1 yemek kaşığı karışık salça
1 tatlı kaşığı kuru sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı köfte baharatı
Yeterince sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
Karabiber, tuz, pul biber
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi veya rende yerine minik doğranmış limon kabuğu
Limon suyu
Yapılışı yaptığınız diğer kısırlarla aynı. Bir fikir de ben den olsun: Yağını önceden kızdırıp da pul biberi atıp kokusu çıkınca kavrulmuş yağı kısıra katarsanız ,kısırın salatamsı çiğ tadını önlemiş olursunuz.
Başka yerlerde yediğim kısırlar da çoğu zaman aynı manzarayı görüyorum. Yeşillikleri pörsümüş ve sasımaya yüz tutmuş. Tane tane olması gerekirken, sulu, renksiz ve tatsız. Adeta pişmiş kısırlar…
Kısır yaparken kabaran bulgura önce salça, baharat ve yağını ilave edip güzelce malzemeyi birbirine yedirin. Daha sonra yeşilliklerini ve limonunu ekleyin. Böylece yeşillik, domates vs. malzeme diri kalacaktır.
Alıntı :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.