Kristen Stewart
Daimi Üye
En sevdiklerim sıralamasında en başlarda sayabileceğim kısırı şimdiye kadar paylaşmamış olmam boşuna değilmiş.Zira çok iyi bir aşçı olan arkadaşım Şeydanın tarifi ile hazırladığım kısırdan sonra,eski usul tarifi rafa kaldırdım.
Bu yazıyı okuduktan sonraki kısırı bu tarif üzere hazırlayıp farkı görün.
Kısır Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- Kısır için kullanacağınız bulguru çukur bir tencereye alın. (Tencerenin ısıyı tutma özelliği sayesinde bulgurlar daha kısa sürede soslanmaya hazır hale geldiler
- Normalde bulguru sade şekilde ıslatırız ya,bu tarifte bulguru sade şekilde ıslatmayıp,önce baharatlarını ekliyoruz ve şişme aşamasında lezzetine lezzet katmış oluyoruz.
- Yukarıdaki ölçülerdeki baharatları bulgura ekleyip,1 adet limonu sıkın ve karıştırın.
- Karıştırdığınız bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kısırın Sosu İçin ;
- 2 adet soğan ( Ben mor soğan kullandım )
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Kuru nane,kara biber,toz biber
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet taze soğan
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı:
- Kısır için bulgur bir tarafta şişerken, diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve zeytinyağı alıp soteleyin.
- Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Karabiber,kuru nane,toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Şişen bulguru azar azar tencereye alın ve salçalı sosla iyice karışmasını sağlayın.
- Tüm bulguru sosla buluşturduktan sonra,ince kıyılmış maydanoz,nane ve taze soğanı ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.