Kışlık Soslu Fasulye
•2 kg.taze .fasulye
•2 kg.domates
•500 gr.soğan
•1 baş sarımsak
•1 çorba k.tane karabiber
•Mısırözü yağı
•Tuz
Hazırlanışı :
Taze fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra minik minik verev kesin. Domateslerin de kabuklarını soyduktan sonra küp doğrayın. Daha sonra ilk olarak soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurun. Aroması çıkınca fasulyeleri de üzerine ekleyin. Fasulyelerin rengi dönünce domatesleri de üzerine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapağı kapalı kısa bir süre pişmeye bırakın. Pişmesine yakın tuzunu ve tane karabiberini de ekleyin. Fasulyeleri yarı kıvamda pişirin. Pişen fasulyeleri soğumasına izin vermeden kavanozlayın. Kapağını sıkıca kapatıp hemen ters çevirerek soğumaya bırakın.
Oktay usta'dan Alıntıdır...