Malzemeler:
- 1 su bardağı çiğ badem/fıstık/fındık/kajun
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/3 çay kaşığı tuz
Fırını 180 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlı bir kağıt ile kaplayın. Yemişleri tepsiye yayıp renkleri kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Şeker ve tarçını karıştırın. Orta boy bir tencereyi orta harlı ateşe koyun. Tencere ısınınca içine yemişleri ve tarçınlı tozşekeri ekleyin. Şeker eriyip, yemişlerin üzerini kaplayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Eğer yanar gibi olursa, hemen altını kısın. Şekerin erimeyen çok az bir kısmı kaldığında, tencereyi ateşten alın. Yemişlerin üzerine tuzu serpin ve tereyağını ekleyin. Yemişler parlayıp, birbirlerinden ayrılmaya başlayana kadar karıştırın. Ardından silikon veya fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde serin. Soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklüklerde parçalayın. Kalan kıtır yemişler buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz.
Tavsiye: Fırındaki tencerenin ısınıp ısınmadığını anlamak için, birkaç damla su damlatın. Eğer cazırdıyorsa, tencereniz yeteri kadar kızmış demektir.
alıntıdır