Kıtır Kuruyemişler

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
kitir-yemisler.jpg
Hani pastaların içerisinde ağzımıza kıtır kıtır gelir, karamelize olmuş fıstıklar, bademler… Peki birçok yerde kullanabileceğimiz bu yemişler nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı çiğ badem/fıstık/fındık/kajun
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/3 çay kaşığı tuz
Fırını 180 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlı bir kağıt ile kaplayın. Yemişleri tepsiye yayıp renkleri kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Şeker ve tarçını karıştırın. Orta boy bir tencereyi orta harlı ateşe koyun. Tencere ısınınca içine yemişleri ve tarçınlı tozşekeri ekleyin. Şeker eriyip, yemişlerin üzerini kaplayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Eğer yanar gibi olursa, hemen altını kısın. Şekerin erimeyen çok az bir kısmı kaldığında, tencereyi ateşten alın. Yemişlerin üzerine tuzu serpin ve tereyağını ekleyin. Yemişler parlayıp, birbirlerinden ayrılmaya başlayana kadar karıştırın. Ardından silikon veya fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde serin. Soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklüklerde parçalayın. Kalan kıtır yemişler buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz.
Tavsiye: Fırındaki tencerenin ısınıp ısınmadığını anlamak için, birkaç damla su damlatın. Eğer cazırdıyorsa, tencereniz yeteri kadar kızmış demektir.
alıntıdır
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
harıka ve cok değişik paylasım ıcın tskler oky
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst