Kivili Kup-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
-4 su bardapı süt
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı pirinç un
-7 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket vanilin:
Üzeri İçin:
-4 adet kivi
-1 çay bardağı tozşeker
-2 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:Tencereye muhallebi malzemelerinin hepsini ekleyerek karıştırın...
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip servis edeceğiniz kupların yarısına kadar muhallebiyi doldurun...
Üzeri için kivileri soyup rondodon geçirin...
Küçük bir tencereye kivileri, tozşekeri ve nişastayı ekleyip pişirin ve muhallebilerin üzerine pay edin..
Buzdolabında soğutup üzerlerini fındık fıstık ile süsleyip servis yapın...
Afiyet Olsun...

ALINTI

Kivili+Kup.JPG
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
kivilikup.jpg

(10 adet kup)
* 4 kivi
* 1 paket vanilyalı puding
* 1.5 su bardağı süt
Portakal peltesi için
* 3 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı toz şeker
* Süsleme için:
* File badem
* Çikolata kırığı
1. Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın
virgul2.gif
puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor
virgul2.gif
özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız
virgul2.gif
bu yüzden doğramak daha iyi.)
2. Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
3. Pelte malzemeleri karıştırın
virgul2.gif
tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst