Kıymalı Börek-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
90.jpg


MALZEMELER:


4 yufka
250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 biber
1 domates
maydanoz
tuz,karabiber

Harcı için;

1/2 bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 1 yumurta

YAPILIŞI:


1/2 bardak yağın içinden alacağınız 3 kaşık sıvıyağla küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Üstüne kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene ve rengi değişene kadar 5 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuz ve karabiberini ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra doğranmış maydanozları ekleyip altını kapatın.
1 yumurtayı çırpın. Yağ ve sütü ilave edin. Yufkanın 1 tanesini tepsinize serip, kenarlarını açıkta bırakın. Harçtan dökün. 2.yufkayı büzerek yayın. Üstüne harçtan dökün. 3.yufkayıda serin. Harçtan döküp, kıymalı harcını yayın. En üste 4.yufkayıda serip yağlı sütlü harçtan döküp, 1.yufkanın dışarıda kalan kısımlarını üstüne kapatın. Kalan harcı her tarafına dökün. Çörekotu serpip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
kiyma ve eti cok sevmedigim icin fazla tüketmem
ama kiymali börege bayiliyorum
nefiste görünüyo
olsada yesem-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst