MALZEMELER:
4 yufka
250 gr kıyma
1 büyük soğan
1 biber
1 domates
maydanoz
tuz,karabiber
Harcı için;
1/2 bardak sıvıyağ, 1 bardak süt, 1 yumurta
YAPILIŞI:
1/2 bardak yağın içinden alacağınız 3 kaşık sıvıyağla küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Üstüne kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene ve rengi değişene kadar 5 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuz ve karabiberini ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra doğranmış maydanozları ekleyip altını kapatın.
1 yumurtayı çırpın. Yağ ve sütü ilave edin. Yufkanın 1 tanesini tepsinize serip, kenarlarını açıkta bırakın. Harçtan dökün. 2.yufkayı büzerek yayın. Üstüne harçtan dökün. 3.yufkayıda serin. Harçtan döküp, kıymalı harcını yayın. En üste 4.yufkayıda serip yağlı sütlü harçtan döküp, 1.yufkanın dışarıda kalan kısımlarını üstüne kapatın. Kalan harcı her tarafına dökün. Çörekotu serpip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun...