Şekerpare
Daimi Üye
Daha önce kıymasız olarak yapıyordum.Yoğurtla servis ediyordum.Bu sefer kıymalı olarak denedim.Gayet güzel oldu
MALZEMELER (4 Kişilik)
3 ADET KABAK
2 YEMEK KAŞIĞI KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
1/3 ÇAY BARDAĞI Pİrinç ( Ben bulgur kullandım)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
1/2 DEMET DEREOTU
2 DAL TAZE NANE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1/3 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YAPILIŞI
Kabaklarınızı soyup, yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Soğanınızı, sarımsağınızı ayıklayıp, yıkayıp tavla zarı gibi doğrayın. Domateslerinizi yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Dereotunuzu ayıklayıp, yıkayın. Tencerenize kıymanızı ve sıvı yağınızı koyun. Kıymanız suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Soğanlarınızı, sarımsağınızı sararıncaya kadar, ardından domateslerinizi ve salçanızı ilave edip kavurun. Kabaklarınızı, bulgurunuzu koyup karıştırın. Kabaklarınızın üzerini örtecek kadar suyunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi, tuzunuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi servis yapmadan önce dereotunuzu ve nanenizi ince ince doğrayıp tencerenize karıştırıp servis yapın. AFİYET OLSUN!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER (4 Kişilik)
3 ADET KABAK
2 YEMEK KAŞIĞI KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
1/3 ÇAY BARDAĞI Pİrinç ( Ben bulgur kullandım)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
1/2 DEMET DEREOTU
2 DAL TAZE NANE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1/3 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YAPILIŞI
Kabaklarınızı soyup, yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Soğanınızı, sarımsağınızı ayıklayıp, yıkayıp tavla zarı gibi doğrayın. Domateslerinizi yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Dereotunuzu ayıklayıp, yıkayın. Tencerenize kıymanızı ve sıvı yağınızı koyun. Kıymanız suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Soğanlarınızı, sarımsağınızı sararıncaya kadar, ardından domateslerinizi ve salçanızı ilave edip kavurun. Kabaklarınızı, bulgurunuzu koyup karıştırın. Kabaklarınızın üzerini örtecek kadar suyunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi, tuzunuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi servis yapmadan önce dereotunuzu ve nanenizi ince ince doğrayıp tencerenize karıştırıp servis yapın. AFİYET OLSUN!