Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
karnabahartarifi-500x262.jpg


Kıymalı Karnabahar Yemeği Malzemeleri

Bir adet orta boy karnabahar
150 gram kiyma
Bir orta boy sogan
Bir yemek kaşığı tepeleme domates salcasi
yarim cay bardagi siviyag
yarim limon
tuz
kaynar su

Hazırlanışı

Öncelikle karnabaharimizi güzelce yıkayıp küçük dallara ayırıp bir köşeye ayırıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Soganlar şeffaflasinca kiymayi ekliyoruz.Kiymalarin topak topak olmamasi icin rengi donup tek tek ayrilana dek karistirarak kavuruyoruz.Hemen ardindan salcayi ekleyip kavurma islemine devam ediyoruz
Salcada rengini biraktiktan sonra yikayip parçalara ayirdigimiz karnabaharlari ekliyoruz.Bir iki defa karistirdiktan sonra karnabaharla ayni hizaya gelecek miktarda kaynar su ilave ediyoruz ve tencerenin kapagini kapatiyoruz.Yüksek ateşte yemegimizi kaynattiktan sonra altini kısıp yaklaşık olarak 25-30 dakika kısık ateste karistirmadan pisiriyoruz.
Ocaktan almadan yaklasik 5 dakika once arzu ettigimiz olcude tuzunu ilave ediyoruz.Tuzu bastan eklemek sebzelerin pisme surelerini arttirdigi icin yemegimizin gec pismesine neden olur.Bu yuzden yemeklere tuzunu en son eklemeyi aliskanlik haline getirmekte fayda var
Son olarak ocagin altini kapattiktan sonra yarim limonu yemegimize ilave ediyoruz. Bana göre limon bu yemegin olmazsa olmazi.Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst