Kıymalı patatesli yufka böreği

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
40
Konum
kayseri
4473660966_515fcec113.jpg


Malzemeler

4 adet yufka
4-5 adet patates
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ

Hazırlanışı

- soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleştirelim. Beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım.
- patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım.
- patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim.
- iç harcı bu şekilde hazırlandıktan sonra yufkayı ortadan ikiye keserek masaya serelim.
- süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim.
- iç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine gelişigüzel dağıtalım.
- yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim.
- kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim…

alıntıdır...
 
OP
melek_yüzlüm

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
40
Konum
kayseri
Meleğim yüzlüm böreği senmi yaptın.Alıntı yazmışsın ama :acep:

Çok lezzetli görünüyor.Eğer sen yapmadıysan uygun yere taşırım konunu


evet canım yanlış yere açmışım konuyu.kusura bakmayın kızlar dalgınlığma gelmiş. taşırsan memnun olurum tatlım....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst