2 adet patlican(KISI SAYISINA GÖRE)
kiyma,1 adet sogan,bi kücük domates,domates,biber salcasi,tuz,karabiber siviyag..
kiyma etimizi güzelce kavuruyoruz üzerine ince ince dogranmis soganlarida dograyip sici yag döküp iyice pisiriyoruz..domateside kücük kücük dograyip üzerine atiyoruz domateslerde solunca baharati ve salcalarida ekleyip kapatiyoruz..
tombul patlicanimizi alt kismindan asagi dogru basina kadar keserek indiriyoruz ama üst basina ykain tam kesmiyoruz .ve eliml yavsca ayirip aralarina tuz serpip kiymali harcimizi da koyup tepsimize aliyoruz ve rendelenmis kasar peyniri bi kasede daomnates salcasi su ve tuzuda sulandirip patlicanlarin kiymali olan yerinde degl üst basina ve tepsiye suyumuzu döküp patates ,biber,domates dilimleyip firinda yarim saat psiriyoruz ..yanliz bakin patlican yumusamissa cikarin firindan firina degisiyor...
yaninada pirinc pilaviyla servis yapiyoruz..
afiyet olsun
ALINTIDIR.......