Kıymalı Pide

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
kiymali_pide_ic_gorsel.jpg


Kıymalı Pide

4 su bardağı un (450 g)
1,5 su bardağı su (300 g)
20 g Pakmaya yaş maya veya
1/2 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g)
1 tatlı kaşığı tuz (8 g)

İç Malzemesi:
200 g kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaygı margarin (15 g)
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)
1/2 tatlı katığı karabiber (4 g)

Üst Malzemesi:
1 adet yumurta sarısı

Tarif:
Pakmaya'yı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın.

Margarini tavada eritip kıymayı ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hamuru 2 dk daha yoğurun ve iki parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayın, 10 dk dinlendirin. Unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şekilde açın. İç malzemeyi ikiye bölün ve hamurların üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün.

200*C’de önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
Afiyet olsun!
Alıntıdır...
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
bi aralar bi pide yapmistim,,tarifi hangi siteden aldi isem o cok guzel olurdu,,,sonra tarifide kaybettim,nerden aldigimida,
simdi bide bunu denerim iyi olursa bi yere degil bikac yere not alacam tarifini,,,:kptmya:
:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst