![kiymali_pide_ic_gorsel.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg.ekolay.net%2Fkadin%2Fimages%2Fyemek%2Fkiymali_pide_ic_gorsel.jpg&hash=4cd707324e8efa2b866dc60d40c6ae0e)
Kıymalı Pide
4 su bardağı un (450 g)
1,5 su bardağı su (300 g)
20 g Pakmaya yaş maya veya
1/2 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g)
1 tatlı kaşığı tuz (8 g)
İç Malzemesi:
200 g kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaygı margarin (15 g)
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)
1/2 tatlı katığı karabiber (4 g)
Üst Malzemesi:
1 adet yumurta sarısı
Tarif:
Pakmaya'yı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın.
Margarini tavada eritip kıymayı ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun. Domates ve biberleri doğrayıp kıymaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hamuru 2 dk daha yoğurun ve iki parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlayın, 10 dk dinlendirin. Unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şekilde açın. İç malzemeyi ikiye bölün ve hamurların üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürün.
200*C’de önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
Afiyet olsun!
Alıntıdır...