E
esmanur
Misafir
Malzemeler
* Hamuru için:
* 4 su bardağı un
* 1 bir çay kaşığı tuz
* 2 adet yumurta
* Aldığı kadar su
* Kıymalı Harcı İçin:
* 150 gr kıyma
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* Üzeri için:
* 2 su bardağı yoğurt
* 5 diş sarmısak
Öncelikle kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun. Biraz dinlendirdikten sonra yuvarlak şekilde mantı hamuru açar gibi hamurunuzu açın. Hamuru kare kare kesin ve biraz kuruması için bir kenarda bırakın. Diğer yandan kıymayı teflon tencereye alın ve biraz su ile kavurmaya başlayın. Kıyma tamamen parçalandıktan sonra doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. 1 kaşık tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekledikten ve iyice kavurduktan sonra 1 adet rendelenmiş domatesi ekleyin ve bir müddet sonra altını kapatın. Hamurları haşlamak için bir tencerede suyu kaynatın. Tuzunuda ekledikten sonra kaynayan suyun içine hamurları atın ve pişirin. Pişen hamurları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu ve kavrulan kıyma sosunu dökün ve servis edin.ALINTI