Kızarmış muz tatlısı

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Kızarmış muz tatlısı

attachment.php


Malzemeler:

3 adet orta boy muz
15 gr Tereyağ Ballı
1/2 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği


Hazırlanışı

Portakalın suyunu çıkartın. Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın. Tereyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın. Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin. Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın. Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın. Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin.

Alintidir
 

Ekli dosyalar

  • muz tatlisi.jpg
    muz tatlisi.jpg
    12,4 KB · Görüntüleme: 64
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Kötü olacagini sanmiyorum.
Yarin bir tane muzla denesem mi acaba? 55:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst