Kızımın ismiiii :)

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
Sağlıkla hayırla kucağına da almak nasip olur inşallah canım :huhuu: ecrin ismini Allahın hediyesi anlamı için istiyorsun sanırım ??

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
çok güzel isim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah

OP
GRAFİMERVE

GRAFİMERVE

Yeni Üye
Tepki
16
Hepinize teşekkür ederim amin inşallah Evet. ALLAH'ın hediyesi olarak biliyorum o yüzden :)

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
evet canım genelde öyle biliniyor bende ecrin ismini isterim hep ta ki gerçek anlamını öğrenene dek..

''Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı..''

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

tabi yine siz bilirsiniz ben anlamını bildiğim için seni de bilgilendirmek istedim ..

OP
GRAFİMERVE

GRAFİMERVE

Yeni Üye
Tepki
16
bunu okudum Kuran-ı Kerimde heryerde farklı anlam içeriyor 2-3 hocayada sordum konulabilir dendi sağolun :)

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
Siz bilirsiniz canım benim dediğim gibi sadece bilgilendirmek istedim :huhuu:
çünkü anlamı hoş olmayan bir isim konulduğunda diğer dünyada Allah muhafaza çocuk anne ve babasından hesap sorucak ..
Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
ecrin şimdi çok yaygın bir isim herkes kuranda geçtiği için ecrin ceylin ebrar koyuyor ama bu simler kuranda geçsede anlamları kötü isimlermiş ve her bebek bu isimleri kaldıramiyabilirmiş, bir tartışma programında bu isimler konulabilir isimlerdir ama kimliği çıkarmadan önce ve kulağına oktmadan önce denenmesi lazım bu isimle bebeğe hitap edilmesi ve bebeğin tepkilerinin ölçülmesi lazımmış. mesela benim yiğenimin ismi nehirdi ama taşıyamadı ismini ölümden döndü isimden olduğunu anlayınca ismini değiştirdik

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
Kızım olacak inşallah ismide Ecrin :)

Ne güzel ismi canım Allah uzun ömürler versin inş.
Benimde kızım olsaydı ecrin koymak istemiştim ismini:utan:
Nasip oğlan bekliyorum şimdi.
Sizide tebrik ediyorum.
Allah size eşinize ve tüm sevenlerinize bağışlasın. Amin.

OP
GRAFİMERVE

GRAFİMERVE

Yeni Üye
Tepki
16
Ne güzel ismi canım Allah uzun ömürler versin inş.
Benimde kızım olsaydı ecrin koymak istemiştim ismini:utan:
Nasip oğlan bekliyorum şimdi.
Sizide tebrik ediyorum.
Allah size eşinize ve tüm sevenlerinize bağışlasın. Amin.

Amin, inş. bidahakine ecrininiz olur :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar