Kızmadan önce 15 saniye düşünün

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Herhangi bir olayla karşı karşıya kalındığında tepki vermeden önce 15 saniye düşünülmesi, daha sonraki yanlış davranışları önlemek açısından son derece önemli. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Ruken Aydıner, 'Öfkeyle kalkan, zararla oturur' sözüne dikkat çekerek öfkeyi yenme yollarını anlattı. Aydıner, öfkenin 7'den 77'ye herkeste olan normal bir duygu olduğunu vurgulayarak yetişkinlerin öfkelerini başkalarını kırarak, çocukların ise ağlayarak yatıştırdığını anlattı.
BİRAZ YALNIZ KALIN
Aydıner, öfkenin insanlarda çeşitli şekillerde ortaya çıkabileceğini ifade ederek, 'Genelde insanların haksızlığa uğradıklarında ortaya çıkan öfkede çocuklar, ağlarlar veya bir yerlere tekme atarak giderirler. Yetişkinler ise öfkelerini diğer kişileri incitmek için verilmiş bir onay olarak görürler. Oysa ki insanlar öfkelendiklerinde kendileri ile belli saatlerde baş başa kalıp, kendilerini dinlendirmeliler. Yapılan bu davranış insanların öfkesinin geçmesine vesile olacağı gibi, ev hanımı veya herhangi bir işte çalışan kişinin verimini de artırıyor' dedi.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
insan o sırada zor düşünüyo ama çoğu zaman kendimi engelliyorum bi duraksıyorum sonra kelimelerimi seçiyoum en ezından sinirim geçince ben ne dedim demiyorum

külkedisi

Daimi Üye
Tepki
392
ben çok sinirleniyorum.15 saniye aklıma gelmez ki bu benim rahtsızlığımla bağlantılıymış.Dr bir ilaç verdi bütün gün uyuyorsun dünyadan kopuyor gibi oluyorsun.Öfke kontrolü zor ama ben başka odaya çekilmeyi veya örgü yapmayı tercih ediyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar