Kobete

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
Kolay Kobete

Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yufka
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
tuz ve karabiber

kolaykobetetarififorumd.jpg


Tarifi

Önce etleri tereyağıyla kısık ateşte çevire çevire kavurun. Pişince sıcak 3 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 5 dakika daha birlikte pişirip, etleri süzün. Et suyuna ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ekip, karıştırın.

Pirinçlerin biraz diri kalması gerekir, bir kez de fırında pişeceği için lapa gibi olabilir. Pilav pişerken, börek sosunu hazırlayın. Büyük bir kasede yumurtaları, sütü ve sıvıyağı iyice çırpın.

Şimdi sıra kobetleri sarmaya geldi. (Kobete, Tatarca bol etli anlamındadır. Tavuk etiyle ve kıymayla da yapılır. ) Yufkaları 4?e bölelim, üzerlerine börek sosundan gezdirip, ikiye katlayın ve bir komposto kasesine yayın, kenarları dışta kalsın. Önce etli harçtan koyup, üzerini pilavla silme doldurun. Kaseden sarkan yufkalarla üstünü kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Diğer yufkaları da aynı biçimde sarın. Kalan börek sosunu üzerlerine sürüp, orta sıcaklıkta fırınlayın. Börekler kızarınca, pişmiş demektir.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Güzel bir yemeğe benziyor denemek lazım.
Emeğine sağlık:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst