incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane yakabilirsiniz. Yada naneyi direkt çorbanın içerisine karıştırabilirsiniz.
ALINTI
- 250gr az yağlı kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 orta boy havuç
- yeterince tuz karabiber
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt )istenirse (ben çocuklar için tercih ediyorum)
- 1 çorba kaşığı dolusu un
- 1 tatlı kaşığı nane
- Ayıklanıp yıkanan pirinç, kıymanın tamamı karabiber ve tuz ile yoğurulur. Fındıktan biraz daha büyük toplar haline getirilir.
- Havuç rendelenir.
- Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave edilmemiş suya köfteler ve havuç rendesi atılır. 15 dk kadar pişirilir.
- Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye yapılır. Azar azar yemeğe ilave edilip 10dk daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane yakabilirsiniz. Yada naneyi direkt çorbanın içerisine karıştırabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI