Köfteli Patates Yemeği-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
koftekipapates.JPG


MALZEMELER:

2 adet patates
1 orta boy havuç
1 büyük bas soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz ,kırmızı biber ve karabiber, nane
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 lirte sıcaksu


Köftesi :

250 gr kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
2 dilim bayat ekmek içi

Yapılışı;
1. önclikle köftenin malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Yoğurulmuş hade 10-15 dakika kadar buz dolabında dinlendirin. Daha sonra yuvarlak köfteler yapın.
2. Patatesi ve havucu yemeklik doğrayın.
3. tencereyi ocağa alın. Yağda soğanlar şeffaflayana kadar kavurun.
4. havuç, patates, salça, kırmızı biber, nane hepsini bir 7-8 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
5. sicak suyu ilave edin.
6. tuzunu ve karabiberini ilave edin.
7. Köfteleri yavaş yavaş tencereye salın.
8. 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
9. Arada suyunu kontrol edin . Bazı patatesler çok su çeker. O zaman biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Suyunu siz istediğiniz gibi kararlaştırın. Tencereyi ocaktan almadan önce bir havuca çatal batırarak kontol edin. Eğer havuç pişmişse hepsi pişmiştir.

Afiyet Olsun.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst