Kök Kavurma
Malzemeler:
2 kg ıspanak kökü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 baş kuru soğan
5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur)
5 diş sarımsak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
tuz
karabiber
Hazırlanması:
Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın.
İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
Ispanak köklerni ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
Suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. servis tabağına ıspanakları alın. (tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın
Alıntıdır...