incitanemtuana
Daimi Üye
![KOKO%C5%9E.bmp](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F_pEbBk8NtbX0%2FSKwFeA60NxI%2FAAAAAAAAA2M%2F4ezZMdxRoKs%2Fs400%2FKOKO%25C5%259E.bmp&hash=329cf37a0119f59b1ece713471422c71)
![KOKO%C5%9E+%C3%87KL.bmp](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_pEbBk8NtbX0%2FSKwFxuhxmMI%2FAAAAAAAAA2U%2F86GI6yDnDvI%2Fs400%2FKOKO%25C5%259E%2B%25C3%2587KL.bmp&hash=4c2b2a30fc2f60007c1b11122fb7a9ed)
![koko%C5%9F.bmp](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F_pEbBk8NtbX0%2FSLeglSJ6HvI%2FAAAAAAAAA48%2F4PzxJl3qb40%2Fs400%2Fkoko%25C5%259F.bmp&hash=e2f374ccd42489952bd9aa08453ff006)
Malzemeler:
1 yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Yayvan bir tencereye su koyup ocağa koyulur. Isıya dayanıklı ayrı bir cam kabı üzerine oturtup ben-marie kurularak yumurta akı ve şeker koyulaşana kadar çırpılır. Ocakan alınır ve
hindistan cevizleri eklenerek karıştırılır.
Karışımdan yemek kaşığıyla alınaran yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
100 C de ısıtılmış fırında içleri tamamen kuruyana kadar pişirilir. Benim fırınımda yarım saatten biraz fazla sürdü. Soğuduktan sonra erimiş çikolataya batırarak süsledim.
Not olarak; bu ölçülerle 9 adet çıktı ben tadımlık yaptım ama misafir için ölçüler iki katına çıkarılmalı bence. Zahmetsiz, çabuk hazırlanabilen bir tarif
ALINTI