Kolay Çiğköfte
Eti çiğ olarak yiyemeyenler için bir alternatif diyebiliriz. Kıymayı çıkararak da yapabilirsiniz.
1 su bardağı ince bulgur (ıslatılmış)
1 adet ince doğranmış soğan
250 gr.kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet ince kıyılmış maydanoz
5-6 dal taze soğan (ince kıyılmış)
2-3 diş sarımsak
1 adet doğranmış domates
2 adet küçük doğranmış acı sivribiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
Yapılışı : İnce bulguru yaklaşık 1 su bardağı kaynamış su ile ıslatın (suyu yavaş yavaş ekleyin).Bir tavaya kıymayı alıp hafifçe kavurun (Büyük parçalar kalırsa robotta bir iki tur döndürün) daha sonra sıvıyağı,soğanı,biberi ekleyip kavurmaya devam edin.En son salçasını ilave edin ve bu karışımı diğer malzemeler ile birlikte(taze soğan,maydanoz limon vs.) bulgura ekleyip karıştırın.Ceviz kadar koparıp tek elinize alarak hafifçe sıkın ve servis tabağına yerleştirin.
Son düzenleme: