Kolay sakızlı dondurma

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul


Kolay sakızlı dondurma

Malzemeler

1 litre pastörize tam yağlı süt
1 tatlı kaşığı patates nişastası
10 gram saf salep
1.5 bardak şeker
3-4 parça damla sakızı

Hazırlanışı

Katı malzemelerin süt içerisinde topaklanmasını önlemek için çırpma teliyle karıştırmak veya sütlü karışımı buzdolabında en az yarım saat bekletmek gerekiyor. Homojen dondurma karışımını karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte pişiriyoruz. Pişen karışımı soğuması için bir kenara bıraktıkıyoruz. Karışım tam anlamıyla soğuyana dek 5 dakikada bir birkaç dakika çırpıyoruz. Sonra karışım derindondurucuya girecek ve arada bir çıkarılıp çırpılacak.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst